Capoeirista4 Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Niedawno ku mojemu zdziwieniu zakwitła u mnie roślina której ni w ząb bym o to nie podejrzewał- jeszcze bardziej byłem zdziwiony kiedy zobaczyłem sam kwiat- tak wściekłego różu jeszcze nie widziałem na roslinach Choć nie widać aż tak ładnie tego na zdjęciach, to podzielę się ładnym widokiem: PS może ktos też ma takową roślinę i wie jak się nazywa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 To coś bromeliowatego, przygotuj się na to, ze duża roślina zdechnie po kwitnieniu, ale jesli mnie oczy nie myla już masz tam z tyłu całkiem spory odrost. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyba2 Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 To jest Billbergia nutans. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 ona nie zamiera po kwitnieniu,mam tez taką. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 ona nie zamiera po kwitnieniu,mam tez taką. Zaciekawiłaś mnie, kwitła i roślinie normalnie? Zazwyczaj u bromeliowatych jest tak, że ze stożka wzrostu wyrastaja sobie liście, a potem tworzy się kwiat, który jest jakby jego przedłużeniem i zajmuje mu miejsce do produkcji nowych liści, dlatego roslina nie ma dalej jak rosnąć i zamiera wypuszczając boczne odrosty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Ta akurat nie zamiera po kwitnieniu. Sprawdzone organoleptycznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 w tamtym roku zakwitla mi pod koniec czerwca a potem jeszcze w srodku wrzesnia...i do dzis rosnie,wypuscila tez oczywiscie odrosty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi