looky Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Witam! Wydaje mi się, że moje rosiczki rosną za gęsto. Przesadzić je? Jeśli tak to w jaki sposób, żeby ich nie uszkodzić. Mają rok, a są dopiero takie małe, byłoby mi żal, gdyby nie wytrzymały przesadzania. Szukałem na forum, ale nie znalazłem instrukcji przesadzania. Proszę o pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 ja bym zostawił bo póżniej jak podrosną będzie piękna kępa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Wcale nie są juz takie małe, nie rosna za gęsto, ale obserwowałabym ten biały nalot na torfie czy to nie pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
looky Napisano 14 Lipca 2008 Autor Share Napisano 14 Lipca 2008 Chyba jednak rosną zbyt gęsto, bo kilka dni temu padła kolejna. Dobrze ją widać na 2 zdjęciu po lewej stronie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malgosiaurban Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Chyba jednak rosną zbyt gęsto, bo kilka dni temu padła kolejna. Dobrze ją widać na 2 zdjęciu po lewej stronie. Moim zdaniem to padła nie przez to że jest tam za gęsto tylko przez tą pleśń w doniczce. Usuń ją albo przesadź do nowej ziemi (torfu), jeśli nie uszkodzisz im mocno korzeni przy przesadzaniu to na pewno się przyjmą pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 (edytowane) Jesli to jest za gęsto to co powiesz o moich? Postawiłabym jednak na cos innego niż przegęszczenie. Edytowane 14 Lipca 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zador23 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Szamanka ślicznie to wygląda looky, roślina padła, bo podejrzewam, że po prostu zgniła. Masz za mokro i do tego pleśń, do tego jest zagłuszana przez doniczkę. Następnym razem torf syp do równa z doniczką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi