Skocz do zawartości

Ventrata

Masiol

Rekomendowane odpowiedzi

rosnie w terra ok.95 % wilgotnosc,naswietlenie kolo 12 godz. dziennie...mam ja od wystawy roslin miesozernych w wawie.i tu moje pytania??

*w doniczce rosna 3 dzbanki-czy mam je rozsadzic??

*od momentu w ktorym ja kupilem nie wypuscila ani jednego dzbanka(tylko nowe liscie bez pulapek).czym to jest spowodowane??

P7240081.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem kiedy była wystawa, ale albo się jeszcze nie zaklimatyzowała, albo ma mało swiatła. Jaką masz moc oświetlenia?

Jak chcesz to rozsadź, ale na razie nie jest to konieczne, z drugiej strony przesadzenie później spowoduje że roślina znowu przeżyje mały szok i potraci dzbanki jesli jakies do tego czasu wypuści.

Odnośnik do odpowiedzi

- chcesz to rozsadź nie chcesz to nie rozsadzaj ... po co takie dziwne pytania.

Dzbanków nie ma bo za mało światła ma roślina, być może używasz nieodpowiedniego lub za słabego źródła światła.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coheed

Właśnie sobie przeszukuję forum w poszukiwaniu przesadzania dzbanków i natknąłem się na ten wątek.

Swoje trzy obecnie dzbanki znajdujące się w nie zbyt dużej doniczce jeszcze, w której dostałem dzbanka od Nepenti przerzuciłem przed chwilą do nieco większej doniczki i chyba tak zostawię skoro nie jest to wymagane - po co stresować roślinę po porodzie.

Nasłonecznienie mam takie jak słońce przyświeci, żadnego doświetlania – parapet od strony południowej z lekkim cieniem – w każdym razie nie smaży się w pełnym słońcu. Wilgotność taka jak mam w pokoju do tego spryskiwacz jak się mi przypomni, dzbaneczki małe, ale są.

Liście dorodne, skoro nie uschnął przez ponad rok czasu to znaczy, że musi mnie lubić. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.