karoca26 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam posiadam drosere rotundifolie. W ostatnim tygodniu zaczela mi marniec. Sadze ze to przez ped. Wypuscila 4 pedy z czego 3 ucialem i 1 zostawilem, ponirwaz chcialem miec nasiona. Dzisiaj jak ja zobaczylem to bylem w szoku. Sadze ze ona jeszcze zyje. Da sie ja jeszcze z tego uratowac jakos? Prosze o pomoc. Jesli sie da to prosze opisac co trzeba zrobic. Nizej zamieszczam fotki. Z gory dzieki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLEK888 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Pzeciez ona jest normalna to jest prawie idealny stan. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Ona nie jest idealna. Zaczyna czerniec. Pulapki przybraly jakis dziwny kolor. Cala opadla. Na pewno nie jest w normalnym stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLEK888 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) to normalne ze stare liście usychają a to ze ma dziwny kolor to jest to ze sie wybarwiła na słoncu;P Moje tez sa takie:P Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez LOLEK888 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 To się stało nagle w 1 dzień? Obstawiam jakies przegrzanie, albo nadmierne przeschnięcie podłoża w upał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 No moze przegrzanie na sloncu. Torf przesuszony na pewno nie jest. To sie nie stalo w 1 dzien tylko od kilku dni zaczela mi marniec. Nawet mlode pulapki dziwne sie robily i usychaly. Nie wystawie jej na slonce przez najblizsze dni i zobaczymy co bedzie. Dziekuje za pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Przez dwa dni wczoraj i dzisiaj roslina stala w domu. Zaczely sie rowijac mlode pulapki i roslina wytwarza nektar. Najwidoczniej musialo byc to od slonca. Juz jest dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi