Skocz do zawartości

Najbardziej Absurdalne Rzeczy Jakie Słyszeliście O Roślinach Owadożernych

Dominik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

ja usłyszałam od kolegi który nie wiedział ze hoduję owadożery, ze kiedyś jego kolega mial roslinke do ktorej wlozyl palec a ta zatrzasnela zęby na nim :D (kolega twierdzil ze to byla rosiczka ale pewnie chodzilo o mucholowke), kumpel zarzekal sie ze coś sie zaczelo dziac z tym palcem. Innymi slowy probowal mi wkręcic ze sie rozpuscił :P

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, pamiętam jak Z.Podbielkowski(tak ten sam), napisał kiedyś w swojej książce, że dzbanki pełnią funkcje cystern na wode(czy jakoś tak, dawno to czytałem nie pamiętam):Dbiorąc pod uwage fakt, że ten sam autor za parenaście lat napisał książke "Rosliny mięsożerne, zwane też Owadożernymi".

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem o dokarmianiu dzbanecznika mlekiem... bo ma dużo białka (źródło azotu), no ale nie lepiej wypić samemu?

Z tego co wiem to to działa i to dosyc skutecznie :) Sam mam zamiar niedługo to wytestować.

Odnośnik do odpowiedzi

Może to rzecz nie tyle absurdalna, co świadcząca o "wszechwiedzy i nieomylności" mediów

Niedawno w pewnej popularnej gazecie zainteresował mnie artykuł o roślinach owadożernych, jak to mam w zwyczaju najpierw przeczytałem opis pod zdjęciem naprawdę ładnej muchołówki, pisało, że na wystawie największe zainteresowanie przyciągały rosiczki, takie jak ta na zdjęciu :D

Później czytając już artykuł pisało coś o "muchołapkach", którym był poświęcony cały akapit :P

Było tam jeszcze kilka równie "mądrych" pojęć ;]

Chciałem przeskanować ten artykuł i go zamieścić na forum, ale niestety nie zdążyłem, bo gazeta wylądowała w śmietniku.

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodze do kwiaciarni:

-Dzień dobry, są jakieś rośliny owadożerne?

-Nie, ale tam moge wam przywieźć rosiczki.

-A muchołowki?

-Nie istnieje coś takiego, te wszystkie owadożerne to rosiczki się nazywają.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.