Laczu Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Poprosiłbym o identyfikację Jak to jest ventrata to sie zdenerwuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Ventrata na pewno nie , ja myśle że Hookeriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 no już jestem spokojniejszy też mysle ze to hookeriana ale 100% pewnosci nie mam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nameless Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Cholera mam takiego samego, ale większego i do tej pory myślałem, że to Ventrata. W takim razie jak to hodować najlepiej jeśli to jest ta jakaś Hookeriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 może zrób zdjęcie? też się proboje dowiedziec jak ja hodowac i na razie dowiedziałem sie tylko ze moze stac na parapecie ale w zime trzeba doswiatlac, musi stac w keramzycie i trzeba ja pryskac.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek93 Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Tak to jest Hookeriana na 99% Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Nie wiem czy to rzeczywiście jest prawda ale zauważyłem że wszystkie hookeriany mają "falowane liście. Więc według mnie to nie jest ona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nameless Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Moderator w (chyba w afekcie) usunął moje (i nie tylko) posty z tego tematu. Nie będę tu pisał skoro on sobie tego nie życzy, ale przynajmniej zostawię tu zdjęcia, o które prosiłeś, a które szanowny dozorca zlikwidował wraz z postami (muszę je ładować kolejny raz...). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 To na pewno nie jest hookeriana ponieważ ona ma inny kształt dzbanków. Według mnie to pospolita Maxima x Fusca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 No juz ci powiedzieli ze maxima x fusca, i to ile razy, nie mozesz sie z tym pogodzic czy co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 To maxima x fusca. Hookeriana ma inne dzbanki i inny kształt liści. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Dobra to kto widział Gentle ?? u mnie taki sobie rośnie i mały i duży ale żaden dzbanek nie jest taki jak ten. Gentle bardziej sie wybarwia, dodatkowo u gentle kołnież jest bardziej pod skosemnie mówiąc już o więkrzym kołnieżu. Dla mnie to hokeriana. Nameles co do twojego to moze byc Gentle, nie widzialem ladnie wybarwionej hokeriany, trodno mi ocenic. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2008 no to co ja w koncu mam? hookeriana gentle czy maxima x fusca bo już głupi jestem z tego ;D jak z hodowla tego? ;> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Laczu, Nepenthes x 'Gentle' to krzyżówka dwóch dzbaneczników : maxima x fusca Ja jednak tak jak w przypadku Nameless'a obstawiałbym ventricose x maxime, bo zauważyłem że ostatnio jest ich coraz więcej w kwiaciarniach. Aczkolwiek nie mówie że to nie może być x gentle, bo nigdy go nie miałem i nie wiem jak wyglądają młode dzbanki. Aczkolwiek po innych fotach widzę bliższe podobieństwo do ventricosa x maxima. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2008 aaaha, a jak wygląda sprawa z hodowlą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi