Skocz do zawartości

Dzbanecznik, Ale Jaki?

Laczu

Rekomendowane odpowiedzi

może zrób zdjęcie? :)

też się proboje dowiedziec jak ja hodowac i na razie dowiedziałem sie tylko ze moze stac na parapecie ale w zime trzeba doswiatlac, musi stac w keramzycie i trzeba ja pryskac..

Odnośnik do odpowiedzi

Moderator w (chyba w afekcie) usunął moje (i nie tylko) posty z tego tematu. Nie będę tu pisał skoro on sobie tego nie życzy, ale przynajmniej zostawię tu zdjęcia, o które prosiłeś, a które szanowny dozorca zlikwidował wraz z postami (muszę je ładować kolejny raz...).

post-4166-1217926550.jpgpost-4166-1217926599.jpg

post-4166-1217926642.jpg
Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to kto widział Gentle ?? u mnie taki sobie rośnie i mały i duży ale żaden dzbanek nie jest taki jak ten. Gentle bardziej sie wybarwia, dodatkowo u gentle kołnież jest bardziej pod skosemnie mówiąc już o więkrzym kołnieżu. Dla mnie to hokeriana. Nameles co do twojego to moze byc Gentle, nie widzialem ladnie wybarwionej hokeriany, trodno mi ocenic.

Odnośnik do odpowiedzi

Laczu, Nepenthes x 'Gentle' to krzyżówka dwóch dzbaneczników : maxima x fusca

Ja jednak tak jak w przypadku Nameless'a obstawiałbym ventricose x maxime, bo zauważyłem że ostatnio jest ich coraz więcej w kwiaciarniach. Aczkolwiek nie mówie że to nie może być x gentle, bo nigdy go nie miałem i nie wiem jak wyglądają młode dzbanki. Aczkolwiek po innych fotach widzę bliższe podobieństwo do ventricosa x maxima.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.