Skocz do zawartości

Ciekawostka!

whitefrog

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie ceny !

Wracając do nawozu - to pewnikiem ten sam co do storczyków tylko inna nalepka (zresztą pisze wyprodukowano dla Salon Orchideii). Generalnie w warunkach szklarniowych można się kusić o pędzenie na nawozach niektórych roślin - w szczególności kapturnic. Osobiście jednak odradzam eksperymenty.

Proponowane nawozy mają z pewnością skład taki jak dla nawozów dla storczyków tylko prawdopodobnie stężenie roztworu powinno być niższe.

Odnośnik do odpowiedzi

jak by byl takowy podany to juz dawno bym podal :)

Ja stosowałem ten nawóz na muchołówce i kapturnicach. Muchołówkę w tym czasie miałem tylko jedną więc nie jestem w stanie stwierdzić czy dzięki niemu rosła szybciej czy nie, ale w mojego punktu widzenia i doświadczenia które teraz mam myślę, że mogła rozwijać się nieznacznie szybciej. Nie prowadziłem również badań porównawczych na kapturnicach, ale wydaje mi się że w zeszlym roku, gdy stosowałem ten nawóz wiosną, kapturnice szybciej zaczęły puszczać liście i więcej naraz niż w tym roku gdy nawozu nie stosowałem.

Pytałem również o skład w łódzkiej Palmiarnii gdzie nawóz ten można było nabyć, jednak przez Pana (nie pamiętam nazwiska) który z łódzkiej Palmiarnii objeżdżał wszystkie większe miasta w Polsce w zeszłym roku z wystawą owadożernych (między innymi tą z Gdańska do której maklerw podał link), jednak odpowiadali wymigująco. To dziś nie mam pojęcia co tam jest, ale domysł marroma wydaje mi się słuszny i wielce prawdopodobny.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.