SOGA* Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam Moja rosiczka ODŻYŁA , nie wiem czy ktoś pamięta z forum, ale miałem z nią problemy bo usychała ale jak widac na zdjęciu bardzo ładnie rośnie. Wyrósł jej kwiat, ta najdłuższa w góre jej część... I nie wiem czy zostawić to czy obciąć? Jak bedzie najlepiej? Jak obciąć to przy samej ziemii? Jak widać bardoz sie rozrosła, zastanawiam sie tez nad jej przesadzeniem... Co o tym myślicie? Aha, i czy jak rosiczka wode już wsiąknie, to dolewać wody do podstawki? czy zostawić i dopiero na kolejny dzień dolać? Dzieki za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Po pierwsze masz tam conajmniej kilkanaście rosiczek, po drugie temu gatunkowi nie szkodzi kwitnienie, zwłaszca w lecie, spokojnie mozesz jej dać kwitnąć. Jak chcesz możesz poprzesadzać, ale w kupie chyba wyglądaja efektowniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioFer Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Ja polecam ci zostawic ped, sam tak zrobilem choc roslinka nie byla w zbyt dobrym stanie ale juz doszla do siebie i bardzo ladnie rosnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi