dariadesou Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam, zaznaczam na początku, że przeszukałam cały internet i nie znalazłam odpowiedzi więc zadaję moje pytanie tutaj. Na mojej rosiczce na pędzie kwiatowym i teraz już na nowo rozwijających się listkach (aliciae) siedzą takie małe, zielone stworki podobne do kleszcza lub muszek owocówek, tyle że zielone. Czy to jest jakiś szkodnik i w jakiś sposób niszczy mi roślinkę? Proszę o pomoc.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) To są pewnie mszyce, albo przędziorek, chociaż wydaje mi się, że to ta pierwsza opcja.Spryskaj Provado i znikną, u mnie jeśli tylko się cos na torfie rusza to psikam Provado i znikają xD. Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez miki1995 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariadesou Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 to chyba są mszyce (zauważyłam dziś na listkach rosiczki białe coś - jak biała wata ale bardzo malutkie). jeśli nic z tym nie zrobię to jakie szkody mogą wyrządzić mojej roślince? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariadesou Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 dobra... poddaje się... rosiczka nie ma kropelek cieczy, nowe listki wyrastają bardzo malutkie, bardzo dużo białych mszyc obsiadło listki... gdzie można kupić te Provado? w zwykłej kwiaciarni? Obi? czy gdzie? dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi