Skocz do zawartości

Przerost Muchołówki

Kanthey

Rekomendowane odpowiedzi

Widzicie opłacało sie rozsadzic muchołowki, przedtem zasłaniały sobie liście oraz płapki i przez to ( te mniejesze praktycznie nie miały dostepu do światła ) gniły, a teraz trzymią sie całkiem dobrze osobno.

To już nie chodzi o kozrenie muchołówka przesadzonka ma sie dobzre a korzeni nie urwałem, byłem ostrożny;)

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki główny? I muchołówki i capensis maja układ korzeni wiązkowy, no chyba ze moje to jakies mutanty.

Około 3 miesiące temu przesadzałem swojego kilkuletniego capensica 'Broad Leaf', któremu korzenie zaczęły wyrastać z doniczki. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że miał system korzeniowy pośredni pomiędzy palowym, a wiązkowym. Składał się on z 2 grubych (o średnicy 0,4 i 0,6 cm), silnie zdrewniałych korzeni, bardzo słabo rozgałezionych, o długości 10 i 16 cm (po rozprostowaniu).

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.