karoca26 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Moze zle sie wyrazilem i mnie zle zruzmialas. Chodzilo mi o stozek wzrostu... Jak sie go urwie to moga byc problemy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Widzicie opłacało sie rozsadzic muchołowki, przedtem zasłaniały sobie liście oraz płapki i przez to ( te mniejesze praktycznie nie miały dostepu do światła ) gniły, a teraz trzymią sie całkiem dobrze osobno. To już nie chodzi o kozrenie muchołówka przesadzonka ma sie dobzre a korzeni nie urwałem, byłem ostrożny;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jusz Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Jaki główny? I muchołówki i capensis maja układ korzeni wiązkowy, no chyba ze moje to jakies mutanty. Około 3 miesiące temu przesadzałem swojego kilkuletniego capensica 'Broad Leaf', któremu korzenie zaczęły wyrastać z doniczki. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że miał system korzeniowy pośredni pomiędzy palowym, a wiązkowym. Składał się on z 2 grubych (o średnicy 0,4 i 0,6 cm), silnie zdrewniałych korzeni, bardzo słabo rozgałezionych, o długości 10 i 16 cm (po rozprostowaniu). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi