Masiol Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 oto co się stało z jednym z lisci sarracenia flava... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Hehe, ale sie skrzywila.. U mnie to samo tylko ze przy s.stevensii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 U mnie pełno takich liści u stevensii, leuco x mitcheliana, purpurea i chyba jeszcze jakichś innych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) to patrz na to Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez Laczu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Laczu chyba zle patrze ale ja tam zadnej mutacji nie widze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 bo to nie mutacja tylko inny kształt trąbki mutacja to wg mnie stałe zmiany a nie zdeformowana jedna trabka ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 bo to nie mutacja tylko inny kształt trąbki mutacja to wg mnie stałe zmiany a nie zdeformowana jedna trabka ;] masz racje ale napisales to (tak samo jak inni wczesniej) w temacie o tytule "Fajna mutacja" ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) Mutacja albo ingerencja mechaniczna w trakcie rozwoju liścia, np. jakis robalek go naruszył. Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez Mariusz Lesiuk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 U mnie niektóre liście się deformują jak przestawię roślinkę w inne miejsce lub obrócę nieco doniczkę - zaczynają rosnąć w inna stronę do słońca, zniekształcają się lub spłaszczają od połowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 U mnie robalek go nie naruszyl, tylko slonce zrobilo dziure w polowie liscia hehe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 no tak, to było do porównania ze zjęciem autora tego tematu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piekarz2 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 To nie żadna mutacja tylko wpływ jakiegoś czynnika zewnętrznego na kapturnice, przykładowo gwałtowna zmiana temperatury. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi