Gość Quo Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Potrzebuję pomocy Moje dwa dzbaneczniki rosły ładnie do mojego wyjazdu... Potem dowiedziałem się, że świetlówka się spaliła i tata tydień oświetlał je zwykłą żarówką co spowodowało poparzenie chyba połowy rośliny... Da się z tym coś zrobić? Jak pomóc takim roslinkom? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 z tym nic nie trzeba robić tylko zapewnić dobre oświetlenie i czekać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonych Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 raczej nic im nie będzie. niewiadomo tylko jak mocno są spalone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jusz Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Zapodaj zdjęcie, żeby zobaczyć w jakim stopniu rośliny są uszkodzone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Po pierwsze zapytaj "co się stało"? jeśli nie odpowie sprawdź reakcje na ból(skręć liścia), jeśli brak reakcji udrożnij kanaliki oddechowe. Następnie uciśnij 30 razy i wdmuchnij powietrze 2 razy( długość wdechu 1,5-2sekund!) Wykonuj te czynności do momentu powrócenia czynności życiowych lub do wyczerpania własnych sił. Nie liczyłbym tu na pomoc osób trzecich Jeśli czynności się nie powiodą będziesz musiał pogodzić się ze strata Pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 :/ plytkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi