AntyOwad Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Co to jest?Łazi po podłożu,jest błyszczące,złoto-srebrne,wyłazi,kiedy podłoże jest mokre,zatakowało każdą moją owadożerkę oprócz dzbanecznika i kapturnicy.Ja szczególnie się martwię o mojego 1-centymetrowego tłustosza. Jeśli mam użyć topsinu to gdzie kupić i w jakich proporcjach.Za pomoc ogromne dzięki . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Bez zdjęcia się nie obejdzie. Co do Topsinu. To środek na grzyb na robaki uniwersalny to Provado (i inne). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Ja na robaki używałem Karate Zeon i sprawdził się dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Karate Zeon - nie używałem ale doświadczenia innych pozwalają mi również polecić ten środek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Tak, karate świetna rzecz, działa na wszystko oprócz roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Z doświadczenia wiem, że jedynymi szkodliwymi stworzeniami w podłożu mogą być larwy ziemiórków, które są największym zagrożeniem dla siewek i kiełkujących gemmów. Natomiast jakieś małe czarne, małe srebrne stworki nie szkodzą żadnym roślinom. Przynajmniej jeszcze nigdy nie zaobserwowałem żadnych negatywnych skutków ich obecności, a wręcz przeciwnie. Bardzo często padały jako jedyne ofiary najmiejszych pigmejek. Ja nie wiem czy wy chcecie mieć sterylne podłoże, czy co? Jeszcze tak zbaczajac z tematu trochę, to glony na powierzchni mogą być najgroźniejsze dla pływaczy. Grzyby oczywiście gdy wchodzą na rośliny, co zdarza się najczęściej w okresie spoczynku, kiedy atakują turiony. Trzeba się przyglądnąć czy dany element sztucznego środowiska w waszych doniczkach jest negatywny, pozytywny czy neutralny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Hmm nigdy nie myślałem o tym w ten sposób, ale i tak wole dla pewności sie pozbyc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 a co byście polecili na dżdżownice nie wiem dlaczego i w jaki sposób zalęgły mi się w nie malze kazdej doniczce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 nic przynajmniej bedziesz mial podloze bardziej spulchnione . A jak juz to wymienić ziemie lub wyzbierać (zalewasz woda prawie całą doniczke i czekasz aż wyjdzie na góre ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Sposób maklerwa jest dobry i dżdżownicy radze sie pozbyć, ma specjalne gruczoły wapienne za pomocą których neutralizuje kwasy humusowe i w rezultacie odkwasza torf. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyOwad Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Karate Zeon... no dobra,spróbuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioFer Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 A jaki srodek chemiczny byście polecili na wciornastki, przedziorki, mszyce, tarczniki. Najlepiej zeby dzialal na te wszystkie szkodniki. Co prawda nie zaatakowaly mi jeszcze zadnej rosliny owadożernej ale mam je na zwyklych roslinach i chcialbym sie ich jakos skutecznie pozbyc raz a dobrze. Slyszalem ze Provado Pus AE jest bardzo dobry ale chcialbym sie upewnic przed zakupem czy nie ma czegos lepszego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Raczej nie ma lepszego - Provado Plus AE sie po prostu sprawdza (Boże, zabrzmiało jak reklama ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi