Skocz do zawartości

Dziwne Gnicie Pułapek

Drake

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio coś dziwnego dzieje się z pułapkami większości muchołówek. Pułapka w której schwytany jest owad długo nie chce się otworzyć a po jakimś czasie pojawiają się czarno-żółte plamy w miejscu w którym jest owad, kiedyś po ok. tygodniu pułapka się otwierała i nie było żadnego problemu, a teraz przypuszczam że w środku owad pleśnieje czy gnije, nie wiem co może być tego przyczyną... :( proszę o pomoc

post-3971-1219334453.jpg

post-3971-1219334563.jpg

post-3971-1219334665.jpg

post-3971-1219334751.jpg

post-3971-1219334842.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Ja borykalem sie z identycznym problemem, jaki przedstawiles na zdjeciach. U mnie bylo to spowodowane zlym owadem. Jak mucholowka zlapala mi osę, po jakims czasie sie tak dzialo. Kiedys z ciekawosci obcialem pulapke, aby sprawdzic, co jest w srodku. Tam zobaczylem wlasnie owa ose pokryta plesnia. W ktoryms z tematow zalozonych przeze mnie wczesniej ten sam problem zostal poruszony i doradzono mi, zeby takie pulapki obcinac. Moge nie miec racji, to niech mnie ktos poprawi, ale u mnie to pomoglo i juz mucholoweczka jest zdrowa :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.