wojtek0018 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) do takiego 7litrowego akwarium: mam zamiar dać roślinki: Ulticularia longifolia Ulticularia subulata 'Gran Sabana, Wenezuela' Ulticularia spec. 'Kerala' Ulticularia livita Ulticularia prehensilis i zalać je wodą. moje pytanko jest taki: 1.Czy takie akwarium nadaje sie dla tych roślin? 2.Czy ty pływacze bedą sia tam dobrzy czuć? 3.Ile cm mam zalać akwa. wodą? Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez wojtek0018 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2007 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Tak w ogóle to te pływacze to chyba wszystkie lądowe są co nie? Więc po co je chcesz zalewać wodą??? Nie lepiej je zasadzić do doniczek zwykłych i zalać do 1/2 doniczki destylką i dać im wilgotność i dużą ilość światła.?? Wg mnie to marnowanie tego akwa. Chyba, że jak już to je tam wsadź i przykryj je czymś żeby miały wilgotno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jusz Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Te pływacze chcesz tam zasadzić, czy wstawić w doniczkach? Osobiście nie polecam sadzenia, lepiej wstawić je w osobnych doniczkach i tak jak pisał Bialy2007 zalać co najmniej do połowy doniczek wodą. Wszystkie pływacze lądowe potrzebują dużych ilości światła, jeśli chcesz żeby kwitły, więc musisz pomyśleć o dobrym oświetleniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Te pływacze chcesz tam zasadzić, czy wstawić w doniczkach? Osobiście nie polecam sadzenia, lepiej wstawić je w osobnych doniczkach i tak jak pisał Bialy2007 zalać co najmniej do połowy doniczek wodą. Wszystkie pływacze lądowe potrzebują dużych ilości światła, jeśli chcesz żeby kwitły, więc musisz pomyśleć o dobrym oświetleniu. rowniez odradzam .... zostanie ci duzo niewykorzystanej przestrzeni nad... zreszta czesc plywaczy fajnie sie rozrasta w bok.... szybko zarastajac doniczke i szkoda tyle gat tam sciskac ....... "Ulticularia livita" -- :-) literowki stworzyly Ci nowy gatunek :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja mam na sprzedaż: Ulticularia longifolia Ulticularia subulata 'Gran Sabana, Wenezuela' Ulticularia spec. 'Kerala' Oczywiście jeśli chcesz. Jak cos to mam jeszcze U.laxa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Ulticularia longifolia Ulticularia subulata 'Gran Sabana, Wenezuela' Ulticularia spec. 'Kerala' Utricularia livida Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 A propo oświetlenia 18w wystarczy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Wystarczy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi