Dorian Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam, chciałem Wam pokazać zdjęcie moich roślin. Jutro postaram się dodać resztę zdjęć. Mile widziane komentarze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 No roslinki ladne... Na niektorych zdjeciach widac torfowiec, jest on na wierzchu, czy w calej doniczce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Torfowca mam na wierzchu, a rośliny rosną w torfie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 ten torfowiec to tylko jako efekt wizualny czy sprzyja muchołówkom w rozwoju?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Raczej efekt wizualny, chociaż podobno dzięki mchu nie rozwija sie pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Ja sprobuje zrobic tak ze roslina bedzie rosla w samym torfowcu, bez torfu. Zobaczymy co z tego bedzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 takie rozwiązanie jest bardzo dobre dla dzbaneczników (zapewnia przepływ powietrza przez podłoże), wg mnie lepszą mieszanką dla muchówki jest torf i perlit, ale zobaczymy, może coś z tego będzie dobrego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi