LOLEK888 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 niedaleko Katowic jest torfowisko a nawet 2, pierwsze to płone bagno a drugie nie wiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 na płonym byłem 3 razy, różne pory roku... nic nie znalazłem, ale podobno są btw, od kiedy Katowice do Dolny Śląsk? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 nie wiecie czy może w okolicach Rybnika jest jakieś torfowisko? Do Katowic niestety spory kawał drogi :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Dość blisko Rybnika jest rezerwat Łężczok. Widziałem tam jak narazie tylko bagna, ale występowanie torfowisk z rosiczkami jest też potwierdzone, choć jeszcze nie znalazłem. Muszę poszukać w innych miejscach - zawsze szukam od strony Raszczyc. Słyszałem też, że w Rybniku są jakieś małe torfowiska z owadożerami, ale nie wiem czy to była prawda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi