Skocz do zawartości

D. Tokaiensis

Kanthey

Rekomendowane odpowiedzi

Czy bede mógł wychodować rosiczke D. Tokaiensis od nasionka ( w doniczce 4x4 ) na parapecie od strony wschodniej , gdzie słonce świeći różnie ( zależy od wschodu słonća ) ale zazwyczaj jest to godzina od 6-8 do 11:30-12

czyli od 4 do 6 godz, nie zaszkodzi im to?

ale chyba na południowym jest to samo od 12 do 17 ok 6godz.?

Odnośnik do odpowiedzi

Sądze że da to rade...

Ja wysłam swoje Tokaiensis rowne 2 tyg. temu i już jest zielono (maja ok. 1mm) . Trzymam je na zachodnim parapecie (ok. od 14 do 19.30).

Pamietaj tylko zeby za duzo nie wrzucić nasion. Ja troszke przesadziłam, ale bedzie dobrze (tak sadze) :P

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

O tej porze roku jest już chyba troche za późno, siewki nie przetrwają zimy na wschodnim parapecie bez doświetlania. No chyba że wysiejesz dopiero na wiosnę, wtedy do zimy powinny byc na tyle duze by dac sobie radę.

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuje na pewno :) jak zasadzic to już wiem , ktoś już mnie przed tym ostrzegł, żeby nie siać nasionek na kupie tylko pojedynczo :),

rok temu wysiałem dokładnie o tej porze D.Capensis i zime przetwały bez problemu ;) bo je ściągnąłem z parapetu i postawiłem na biurku a tam mialy cieplutko :P

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.