1w0na Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam Rotundifole w krytycznym stanie (wątpie że ona jeszcze odbije ) 3 dni temu zauważyłam że coś wyrasta koło roślinki. Zastanawiam się co to może być. Czy to może należeć do Rotundifoli czy to jakiś chwast? huh Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capoeirista4 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Wiesz co myślę że to jakiś chwast albo coś takiego. Ale jeśli nie masz już rotundofilii to moge Ci chętnie posłać bo ja mam kilka zbędnych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 W styczniu, lutym będe wysiewać nasiona by mieć na wiosne siewki. Ale dzięki za propozycje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Chwast jakiś. A... co się stało z tą rosiczką? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Nie przeżyła podróży, nie zabezpieczone podłoże... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 a moze to jakiś pływacz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Obok to takie trawki rosna, u mnie tez sa.. Ona wyglada na umarla, ale wiesz jak zrob? Ja tak mialem z madagascarensisem i Cephalotus powiedzial zeby zostawic tylko wstozek wzrostu, tak zrobilem i odbila. TEz ci radze, zostaw sam stozek wzrostu i poczekaj co bedzie, moze odbije.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 ja miałem capensisa spalonego uschniętego i nie wiem co jeszcze..... podlałem i zostawiłem po kilku dnich wyrosł nowy capensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gladki111 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 To nie capensis ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja tą rosiczkę mam 7 dni. Zaraz zrobie zdjęcie całej rosiczki. A to zielone to okazała się jakas trawka :/ ----------------------- Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 chyba:) ja bym zostawil i tak by ładnie zarosło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Zostaw tak,ale nie radze bo moze pojawic sie plesn. Odetnij wszystkie pulapki i zostaw zeby z 0,5 cm wystawala lodyga, odbije ci po tygodniu... Wojtek wiesz no capensis to jest latwy w hodowli i raczej trudno go usmiercic... A ta trawke to ja mam przy wszystkich rotundifoliach.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi