Skolilaj Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Mam problem z moją droserą aliciae. Bardzo wolno rośnie. Ostatnimi czasy wypuściła pęd kwiatowy, który uciąłem. Teraz chyba próbuje się dzielić \ jest już podzielona. Rozsadzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Wolno zaczela rosnac, poniewaz oslabil ja ped kwiatowy. Z rozsadzeniem to poczekaj jeszcze tydzien, bo moze bylwa nie do konca sie podzielila... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Wedlug mniebulwa jest podzielona a wolno rośnie bo tak jak napisał Karoca, osłabił ją pęd kwiatowy. Mówisz że go odciłąeś a ja na zdjęciu nadal go widze ;/ chyba, że to starsze zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capoeirista4 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Po pierwsze, to alicje nie mają bulw. Po drugie, to ciężko będzie Ci ja podzielić- ona nie dzieli sie cała. Taki podział to przypadek- właśnie u alicji dosyć częsty- kiedy stożek wzrostu nie wiem akurat czemu ale się dzieli, ale poniżej podziału roślina jest zrośnięta, tak więc jeśli chcesz podzielić to musisz oderwać jedną roślinę, którą dosyć długo sie ukorzenia- u mnie zajęło jej to jakieś 6 miesięcy. No chyba że będzie mieć duuuzo światła to może krócej:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Pęd kwiatowy obciąłem zaraz po zrobieniu zdjęcia. Wiem, że trochę za późno, ale niedawno zauważyłem, że się zatrzymała. Myślałem, że alicii pędy kwiatowe tak nie szkodzą. ;\ A co do tego rozsadzenia, to chyba przesadzę do większej doniczki i nie będę jej dzielił. Niech się dzieje co się chce, poza tym i tak już ma maławą tę doniczkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi