Skocz do zawartości

Drosera Aliciae

Skolilaj

Rekomendowane odpowiedzi

Wedlug mniebulwa jest podzielona a wolno rośnie bo tak jak napisał Karoca, osłabił ją pęd kwiatowy. Mówisz że go odciłąeś a ja na zdjęciu nadal go widze ;/ chyba, że to starsze zdjęcie.

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, to alicje nie mają bulw. Po drugie, to ciężko będzie Ci ja podzielić- ona nie dzieli sie cała. Taki podział to przypadek- właśnie u alicji dosyć częsty- kiedy stożek wzrostu nie wiem akurat czemu ale się dzieli, ale poniżej podziału roślina jest zrośnięta, tak więc jeśli chcesz podzielić to musisz oderwać jedną roślinę, którą dosyć długo sie ukorzenia- u mnie zajęło jej to jakieś 6 miesięcy. No chyba że będzie mieć duuuzo światła to może krócej:D

Odnośnik do odpowiedzi

Pęd kwiatowy obciąłem zaraz po zrobieniu zdjęcia. Wiem, że trochę za późno, ale niedawno zauważyłem, że się zatrzymała. Myślałem, że alicii pędy kwiatowe tak nie szkodzą. ;\ A co do tego rozsadzenia, to chyba przesadzę do większej doniczki i nie będę jej dzielił. Niech się dzieje co się chce, poza tym i tak już ma maławą tę doniczkę.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.