LOLEK888 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam pytanie. A wiec jak powstrzymac dzielenie u tłustoszy bo z 1 zrobilo mi sie 13 a nie rozsadzałem ich. Pomózcie prosze. Mam kilka gatunków i zaden nie dzieli sie w ogóle a x wesser jak opetany. Tina po kwiatku a wesser cały czas. Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez szamanka Ortografia!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Najlepiej rozsadz je i każdego do oddzielnej doniczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 najlepiej nie rozdzielaj...jak zarosna cala doniczke to sie juz nie beda dzielily (brak miejsca wiec w powietrzu nie wyrosną nowe). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Lolek, brzmisz, jakbyś ogólnie nie był z tego faktu zadowolony. Oj, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. Ale przyznam się, że nie mam pojęcia co powoduje tak intensywny podział tłustoszy. Wiem, że kiedy roślina ma ochotę kwitnąć, a się jej utnie pęd kwiatowy przed rozwinięciem, to niewiedząc co zrobić z tą energią, przeznacza ją na nową roślinkę. Ale czasem jak dobrze roślina się ma to i zakwitnie nie jednym kwiatkiem i się podzieli. Wykorzystałbym tą zaletę i sprzedawał nadmiar. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLEK888 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Bo nie jestem a sprzedaz juz niedługo;) a one sie nie dzielily tak jak normalnie tylko nowe rosły z miedzy liści innych. Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 no bo tak się często dzielą tłustosze mi to by nie przeszkadzało możesz zmniejszyć doniczke to nie powinny się już dzielić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi