PioFer Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam. Wczoraj zebralem juz ostatnie pakiety nasion alicji i postanowilem ze spróbuje wykorzystac jeszcze ped kwiatowy. Podzielilem ped na 3cm kawalki i umiescilem na wilgotnym torfie lekko dociskajac (ponizej zdjecia). Calosc przykrylem folia z dziurkami i umiescilem na wschodnim parapecie. Pytanie jest nastepujace czy ten sposob rozmnazania jest skuteczny czy moze lepiej jest umiescic caly ped badz jego 3cm kawalki w destylce (a moze jeszcze innym sposob), czy wystarczy ze kawalki lekko przylegaja do torfu? Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 oby dwa końce kawałków pędu powinny być lekko przysypane torfem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 jak bados napisał końcówki powinny być lekko przysypane torfem a reszta jest wszystko ok tylko pamiętaj może jeszcze o odkrywaniu foli raz dziennie żeby to nie zgniło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariadesou Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 witam, nie chcę zakładać nowego tematu więc może napiszę to tutaj. moja rosiczka aliciae po raz 3 w ciągu 3 miesięcy puszcza pęd kwiatowy... jest bardzo mizerna, gdyż zaatakowały ją mszyce. teraz jest ich mniej (po tym jak odcięłam obydwa pędy - rosły równocześnie), gdyż siedziały przeważnie przy kwiatach. mam obciąć ten 3 pęd? proszę o radę! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Jak chcesz miec nasiona to ped zostaw, jak nie chcesz miec to zetnij. Jest taki srodek na rosliny owadozerne privato sie chyba nazywa czy jakos tak... Jaks ei pomylilem co do tego srodku na mszyce to prosze mnie poprawic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Provado koniecznie w sprayu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi