Skocz do zawartości

Tak Szybko?

antonio341

Rekomendowane odpowiedzi

czy jest mozliwe zeby nasionka drosery capensis zaczely juz tak szybko sie pojawiac.zasialem je w czwartek.w doniczce poajawilo sie cos zielonego ale nie wiem czy to juz jakas roslinka...???

chodzi mi o to cos zieloniutkiego na srodku w miare tak. ;p

post-4245-1220186777.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jest to jakas trawka ktora wrasta z torfu. Ale poczekaj troche az podrosnie i wtedy daj zdjecia. Jak bedzie to trawka to w 24 h ci duzo urosnie.

Nasiona kielkuja po min. 2 tygodniach.

Edytowane przez karoca26
Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jest to jakas trawka ktora wrasta z torfu. Ale poczekaj troche az podrosnie i wtedy daj zdjecia. Jak bedzie to trawka to w 24 h ci duzo urosnie.

Akurat nie przesadzałbym, że po min 2 tyg. W zależności jakie świeże są nasiona mogą skiełkować już po kilku dni. Ale akurat to co jest na zdjęciu nie wygląda mi na rosiczkę. Pewne coś co było w torfie i miało sucho nie mogło skiełkować, a teraz ma światło, ciepło i wilgotno, i wzeszło.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest reguła min. 2 tygodnie wiele zależny od rożnych czynników. Zawsze może ci wykiełkować wcześniej ale możne zając to i więcej.

No raczej to nie siewki rosiczki ale poczekaj aż to trochę podrośnie ... jak wszystko dobrze wysiałeś i dbasz to na pewno za jakiś czas się pokaze !

Cierpliwości ;)

siewki powinny tak wyglądać :

http://rosliny-owadozerne.pl/forum/index.p...5&hl=siewki

Odnośnik do odpowiedzi

to byla rzeczywiscie trawka juz ja wyrwalem.ale zauwazylem rano cos zupelnie innego.i to na pewno nie trawka.narazie zdjec nie pokaze bo to jest ledwo widzialne go,lym okiem.tylko szkoda ze to tylko jedno nasionko zaczelo kielkowac sposrod prawie 50 wysianych...;]

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, capensis można hodować i w ziemi do kaktusów jak udowodnił jeden forumowicz, ale nigdy nie będą rosły tak dobrze jak w zwykłym torfie, po co męczyć te rośliny, skoro torf kosztuje grosze?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.