michcup Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Mogli byście mi polecić jakieś nieduże i w miarę łatwe w hodowli odmiany dzbaneczników. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Wszystkie dzbaneczniki są duże, jak już to wolno rosnące - sanguinea, hookeriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Ventrata of course.zacznij od niego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 OK dzięki pisząc nieduże miałem na myśli wolno rosnące Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 A mógłby mi ktoś napisać jakieś dokładne informacje na temat hodowli tego Nepenthes sanguinea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nitro Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 bardzo ładny dzban. Podlewasz od gory co 2 dni spryskiwać najlepij 3 razy dziennie i spadek temperatury w nocy i powietrze wilgotne zeby było to w cos kermezyt wodą zalejesz. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchozerka Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Ja polecam ventratę. Bardzo łatwy w hodowli, można kupić pod nazwą "Alata" w hipermarketach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 A do jakich rozmiarów dorasta Nepenthes ampullaria? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 http://www.cpjungle.com/nucamp.htm Tu masz wszystko o ampullarji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 nie wiem czy wiesz że nie każdy dobrze zna angielski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Akurat tu nie ma jakichś strasznie wydumanych słów, ja jestem z angola cienka a kumam właściwie wszystko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Rozmiar - roślina może urosnąć znacząco o kilka stóp w średnicy i długości. Jest idealnym kandydatem do dużego oświetlanego sztucznie, terrarium (4'x4'x8'), albo do szklarni? w zacienione miejsce. Stopa= 30,48cm Też nie jestem asem z anglika i dlatego tłumaczenie jest takie jakie jest :Pp Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 A jakie wymagania ma Nepenthes fusca tylko prosił bym po polsku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Warunki górskie, tzn. kilkustopniowy spadek temperatury w nocy, rozproszone światło, wilgotność ok. 70 - 75%, najlepiej hodować w terrarium. Na początek jednak polecałbym krzyzówkę N. maxima x fusca (inna nazwa - x Gentle). Wygląda w miarę podobnie do czystego fusca, ale jest prostszy w hodowli. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 OK Właśnie przed chwilą kupiłem sobie Nepenthes ventricosa x maxima i teraz pytanie jakie on ma wymagania? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi