Border Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 To najpierw kupiłeś dzbanka a teraz pytasz jakie ma wymagania?? I błagam wykaż choć trochę własnej inicjatywy i sam sobie poszukaj w necie a nie o każdy gatunek osobno pytasz na forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Lezę i kwiczę, to żeś sobie dzbanecznika znalazł. Rośnie bardzo szybko, kumplowi aklimatyzował się coś koło roku. Tak poza tym uważam za głupie wypytywanie przed kupnem o warunki hodowli innych dzbaneczników, żeby i tak na końcu kupic coś co nie wiesz jak hodować i nie wiesz nawet czy będziesz w stanie to utrzymać. Generalnie, patrząc na to jakiego dzbanecznika szukałeś wg mnie lepiej byś wyszedł jakbyś sobie kupił Ventratę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 A czy ja powiedziałem że nie kupię sobie żadnego z tamtych dzbaneczników planuje kupić hookeriane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hairy667 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 heh,ja mam pytanko,a nie będę tworzył nowego tematu,bo jeszcze zarzucą mi zaśmiecanie. ale wracając - mojemu dzbanecznikowi uschły dzbanki do połowy (aklimatyzacja, mam go od miesiąca,nawet niecałego) i mam pytanie - czy można te prawie-uschłe dzbanki jakoś obciąć?? jeśli tak,to w którym miejscu?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Można i nic mu się nie powinno od tego stać. Najlepiej obetnij od miejsca, w którym kończy się liścio-podobna* część. Napisałbym liść ale zaczniecie się czepiać i popisywać, że to nie jest liść tylko coś innego przekształcone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Ja bym radzil uciac to co suche po co resztki dzbanka niszczyc z niego roslina wciaz czerpie "energie" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi