LOLEK888 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 (sobota, 06 wrz 2008 - 20:43) Border - aaaaaa to jak tak to odpada (sobota, 06 wrz 2008 - 20:42) szamanka - ew brązowawych (sobota, 06 wrz 2008 - 20:42) szamanka - i cała reszta zielonych (sobota, 06 wrz 2008 - 20:42) szamanka - jest jeden mech który się rumieni na wiosnę (sobota, 06 wrz 2008 - 20:42) szamanka - nie (sobota, 06 wrz 2008 - 20:41) Border - ustalmy jedno jest jeden mech który cały czas jest czerwony i jest reszta która rumieni się na wiosne tak ?? (sobota, 06 wrz 2008 - 20:40) szamanka - ale o co ci chodzi? (sobota, 06 wrz 2008 - 20:40) szamanka - treba miec tylko dużo chęci i pewnie kasy (sobota, 06 wrz 2008 - 20:40) szamanka - no ale do dostania jest czerwone sphagnum Widząc to na Shoutboxie postanowilem założyć ten temat. Mity; 1.Kolorowy torfowiec jest czewony niezależnie od natężenia światla-bzdura Fakty; 1.Kolorowe gatunki wymagają olbrzymich ilości światla. 2.Wymaga olbrzymiej wilgotności powietrza aby końceliści nie czerniały/brązowiały lub usychały tak jak to sie ma do zielonych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Co do tego drugiego faktu to ja bym się kłócił. Otóż u mnie normalnie w doniczkach rośnie i końcówki nie usychają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Przepraszam, ale co ma wypowiedź Szamanki do przedstawionych mitów/faktów? Ja tam związku nie widzę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLEK888 Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Co do tego drugiego faktu to ja bym się kłócił. Otóż u mnie normalnie w doniczkach rośnie i końcówki nie usychają. a jaka jest wilgotność?? Przepraszam, ale co ma wypowiedź Szamanki do przedstawionych mitów/faktów? Ja tam związku nie widzę. nic ale od kąd chciałem sprzedać czerwony torfowiec to zrobiło sie o nim głośno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Fakt fragment rozmowy zamieszczony w temacie nietrafiony Ale fajny taki mech zawsze to jakaś odmiana od zieleni. Mój mech, który rośnie w doniczkach na parapecie nie jest tak ładny jak ten z doniczek z terrarium. Myślę, że mech potrzebuje większej wilgotności niż parapetowa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi