khornes1 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Witam Zakupiłem dziś w Leroy Merlin w Szczecinie dzbanecznika. Na karteczce dołączonej jest napisane tylko, że to "nepenthes hybride". Z tego co szukałem po forum i wiki nie jest to faktyczna odmiana, chyba, że jednak się mylę. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tej roślinki.Wymagania wg informacji dołączonej: Jasna pozycja, ale nie bezpośrednie słońce, spryskiwać codziennie utrzymując wilgotne podłoże, utrzymywać wilgotność otoczenia. Z góry serdeczne dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszW Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 (edytowane) W/G mnie to Nepenthes x Ventrata Edytowane 8 Września 2008 przez BartoszW Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Tak, małe dzbanki ventraty wyglądają charakterystycznie, tak jak twoje (włoski na kapeluszu), potwierdzam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Młoda ventrata na 99,9% Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khornes1 Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 Ok, dzięki wielkie za odpowiedź To teraz poszukam tylko jak ją hodować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Polecam ten temat: http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Jak-Hod...rate-t8098.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi