Bialy2007 Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Witam. Szukałem i szukałem ale nie znalazłem co to za szkodniki (chyba raczej to szkodniki) są u mojej lividy? Co to może być? Dla mnie to wygląda coś jak rodem z kosmosu Pomóżcie mi jeśli ktoś potrafi Pod spodem daje zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Niewątpliwie przybysze z innej planety, a konkretnie coś z działki mikologicznej Śluzowce jakieś, gatunku nie znam, raczej trudne do wytępienia jeśli chodzi o uprawę ale też niespecjalnie szkodliwe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Tyy fajne:D. Też miałem coś podobnego, tyle że na kapturnicach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 To jakiśtam rodzaj grzyba, wydaje mi się że podobny do tego http://rosliny-owadozerne.pl/forum/index.p...ic=7050&hl= Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2007 Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 hmm ale 1 raz pojawiły się. Ciekawe co to może jacyś kosmici swoje komórki zostawiły u mojej lividy heh nie no żart. Działać jakoś?? Chyba to narazie zostawię bo to tylko livida i zobaczę co się będzie dalej dziać. Zrobię mały eksperyment I dam znać jak wyniki. Narazie zostawię to w spokoju Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Szami to jest podobne, wątpie, że to ten sam gatunek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Gatunek na pewno nie, ale ten sam typ wg mnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2007 Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 No ja też sam nie wiem. Ale chyba dobrze jak zrobię ten mały eksperyment i czy to zaszkodzi pływaczom. Więc zobaczę. Jak coś się będzie dziać to napisze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Śluzowce nie dzielą się na typy już Generalnie nie powinny one szkodzić pływaczom, być może zajdzie nawet jakaś mikoryza Ale generalnie trudno je będzie wytępić za pomocą jakichkolwiek środków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi