khornes1 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 (edytowane) Witam Wygrzebałem z szafy starą lampę, którą oświetlałem kiedyś moje akwarium. I zastanawiam się czy może mieć ona zastosowanie do doświetlania moich roślinek tj. muchołówek(giant oraz chyba regular), rosiczek (dielsiana i scorpioides) oraz n.ventrata? Edytowane 13 Września 2008 przez khornes1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Szczerze mówiąc wątpię, o ile odbłysnik fajny, o tyle zarówke masz tam zwykłą, a takie wydzielają głównie czerwone widmo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal22bb Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Tak na moje oko to będziesz miał spory problem żeby do tej oprawy zamontować dobrą żarówkę, bynajmniej ja u siebie w mieście nie znalazłem żarówki z odpowiednią temperaturą barwową która miałaby mały gwint, jedynie duży E27 o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Zawsze możesz pokombinować z wymiana gniazda na żarówki z gwintem E27 i kupić jakąś świetlówkę kompaktową o barwie 6400K. Z tego co widzę to masz w tej oprawie żarówkę z gwintem E14. Można dostać świetlówki z takim gwintem ale raczej o niskiej temperaturze barwy ( 2700K ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi