Skocz do zawartości

Arytkuł Z Sobotniego Wydania Dziennika O Łódzkiej Wystawie

Rekomendowane odpowiedzi

"Niecodzienną wystawę mogą oglądać od wczoraj mieszkańcy Łodzi, gdzie w ogrodzie botanicznym pokazywanych jest około stu gatunków roślin mięsożernych. Niektóre z nich można podziwiać w akcji. Na wystawie pokazano m.in. muchołówkę, rosiczkę, kapturnicę oraz dzbanecznik, w sumie około 100 gatunków polskich i egzotycznych roślin żywiących się owadami. W łódzkiej Palmiarni będzie również można kupić niebezpieczną roślinę i uzyskać szczegółowe informacje na temat jej hodowli. Organizatorzy uspakajają : rośliny żywiące się owadami nie są groźne dla ludzi i można je z powodzeniem trzymać w doniczce na parapecie. Wystawa potrwa do 21 września. Imprezie towarzyszy wystawa fotografii Aleksandra Chmiela pt. W świecie rosiczki."

Dziennik 13-14.09.2008

Czy ktoś (uspokojony, że rośliny nie są niebezpieczne dla ludzi :) ) był na tej wystawie, lub się wybiera ?

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, ja dziś byłem ale nie na wystawie, bo już w zeszłym roku mnie rozczarowała, tylko w sklepiku przypalmiarnianym.. Co gorsza, w tym roku było do kupienia znacznie mniej roślin niż ostatnio, tzn. bardzo mały wybór dzbaneczników. Było sporo kapturnic, dużo muchołówek, ,darlingtonie, byblis, większość roślin niepodpisanych. Niestety ktoś już zakupił jedynego cefala :(

W dyskusję co do hodowli się nie wdawałem bo cóż, wiecie jak to jest :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.