Skocz do zawartości

Czarne Plamy

Piotrk1992

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś 4 dni temu kupiłem czerwoną muchołówkę amerykańską i zauważyłem ,że na jednej z łapek pojawiła się czarna plama ;/ co z nią zrobić i czym to jest spowodowane?? Czytałem gdzieś ,że muchołówka nie lubi zbitej ziemi, a ja swoją dosyć dobrze zbijałem ;/ i teraz nie wiem czy ja przesadzić. Aha i jeszcze jedno moja roślinka ma teraz 8 łapek i tylko 3 są otwarte ;/ czemu inne się nie otwierają Niedługo postaram się wstawić zdjęcie

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta pułapka trawi owada? jeśli tak, jej usychanie jest całkowicie normalne. Czy te zamknięte pułapki również trawią owady? Jeżeli ni, prawdopodobnie są zużyte. Co to znaczy, że "zbijałeś ziemię"?

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem małą muchołówkę i gdy przyszła miała wszystkie pułapki pozamykane po jakiś 2 dniach 3 się otworzyły a reszta jak na razie nic, gdy miałem zasadzić roślinkę wsypałem torf do doniczki i ugniotłem go potem zrobiłem dziurę na korzenie, posadziłem roślinkę i podlałem

Odnośnik do odpowiedzi

Odciac gdy bedzie caly lisc czarny. Swietlowke mozesz kupic w oswietleniowym. Moze masz w domu oprawe meblowa na swietlowke 8w albo 13w. Jak masz w domu to swietlowka grosze kosztuje 6-7zl. A jesli nie masz to cala swietlowka w oprawie kosztuje 30 zl.

Odnośnik do odpowiedzi

To co pokazałeś to swietlówka kompaktowa, zwana potocznie żarówką, energooszczedną, ale z żarówką łączy ją tylko kształt, zasada swiecenia jest za to taka jak w swietlówkach liniowych.

Czy może być trudno powiedzieć, zapewne w domu masz warm white, czyli taką o żółtym świetle, jakaś super nie jest, ale od biedy może być jak nie masz jakichś super wymagających roślin.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.