bartek1996 Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 dzienks Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Na moich rosiczkach pojawiła się punktowo pleśń. Niewiem czy to normalne przy umieraniu rosliny, czy może użyć np. środka chemicznego. http://img262.imageshack.us/img262/5012/dscn2073rh5.jpg http://img262.imageshack.us/img262/738/rysunek1wc1.jpg Czekam na jakieś zalecenia, może cos jeszcze Wam się nie spodoba to piszcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.zdura Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 kup topsin M500 SC uzuj zgodnie z zaleceniami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Widac ze maja za mokro. Robisz przerwy w podlewaniu? Sproboj wytepic plesn recznie i potem ogranicz podlewanie. Nie powinna sie juz potem pojawic. Ja przynajmniej tak robie i dziala Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 recznie? czyli jak? i jakie te przerwy stosujesz, bo ja praktycznie podlewam potroszku codziennie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Normalnie. Bierzesz palcami, penseta, czy mala lyzka i zbieraz plesn. Jak tak robie i mi sie juz potem nie pojawia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Ja raczej nie wierze że da się ją ręczne wytępić. Kup topsin i go zastosój. Rób przerwy w podlewaniu tzn. podlej do podstawki, poczekaj aż woda wyschnie, poczekaj tak dzięń i znów podlej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 (edytowane) Topsin poszedł w ruch, mam jeszcze jedno pytanie czy wystarczy podlewać tym preparatem do spodeczka, czy mozna też np. zraszać torf od góry? By nie zakładać drugiego tematu chciałem się zapytać też o torf, a mianowicie zauważyłem że odszedł mi od doniczki przez co zrobiła się przestrzeń czy tak moze być? Edytowane 6 Października 2008 przez spin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Może być, jak moczysz torf to on pęcznieje, widocznie troche przysechł i się skurczył. Najlepiej jest własnie zraszac torf od góry. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1996 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 a ten topsin to z godnie z instrukcją trzeba rozrobic czy nie a moze więcej wody dolac tez mam problem z plesnią zeby nie zaszkodziło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Tak, rozrób zgodnie z instrukcją, jak rozcieńczysz za bardzo to nie zadziała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi