Skocz do zawartości

Już Czas?

janoz52

Rekomendowane odpowiedzi

Czy już jest czas na zimowanie?

[muchołówka wypuszcza nowe malutkie wąskie listeczki, nie które liście się już nawet nie zamykają, po rpostu zmarniała, tak jak powinno być przy zimowaniu. 2 muchołówka liście usychają (od pułapek) nie wypuszcza nowych listków]

Do wyboru mam 4 pomieszczenia

1. "Skrytka" ciemno i małe okienko zachodnie(około 10-16 st)

2. piwnica-też ciemno tylko że okno zachodnie, południowe (5-10 st)

3. altana- troche zimniej od -6 do 8 st (około)

4. nieogrzewany pokój, jasno, okno południowe (chyba -3 do 7 st)

Które pomieszczenie byłoby najodpowiedniejsze?

Edytowane przez janoz52
Odnośnik do odpowiedzi

Dobrym miejscem jest: piwnica-też ciemno tylko że okno zachodnie, południowe (5-10 st) w takiej temp będą miały dobre warunki do zimowania, zwracaj jednak uwagę na grzyby oraz kurz. Moje rośliny jeszcze stoją na zewnatrz.

Edytowane przez paulo09
Odnośnik do odpowiedzi

nie chce zakładać nowego watku wiec napisze tu.nie wiem ale moja chyba tez zimuje ( zaczyna ) nie wypuszcza nowy jakies 2 tygodnie temu wypusciła nowe ale sa strasznie malutkie takich maluchów jeszcze nie miała i sa jakby mniej zielone teraz 1-2 niechce się otworzyć. moge je dać do górnej łazienki w której jest przerwany remont bo sie rura od bidetu i kibelka pekła jest ma okno wsch. lub płn. temp. 10-15 stopni.a druga muchołówka to jest nowa wypsciła duza pułapkę też mniej zieloną od reszty a trzy sie przestały zamykac chociaz nic nie jadły.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.