rafal22bb Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Kolega przyniósł mi ją jakieś 3-4 tygodnie temu bo jak stwierdził 'nie idzie mu to hodowanie roślin' i szczerze powiedziawszy jak ją zobaczyłem przyznałem mu rację, od razu ją przesadziłem i widzę że zaczyna wypuszczać młode liście, tylko właśnie jaki to gatunek ? wydaje mi się, że może to być Drosera capensis Baines Klopf ale głowy sobie obciąć nie dam dlatego pytam Was Wiem, że identyfikacja rośliny w takim stanie nie jest łatwa, ale przecież nie zaszkodzi spróbować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Raczej niedoświetlona Drosera capensis. Jaka? Okaże się jak wydobrzeje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal22bb Napisano 25 Września 2008 Autor Share Napisano 25 Września 2008 heh no do tego też doszedłem natomiast zastanowiło mnie to że jest dość wysoka bo ma jakieś 6cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 To normalka, starsze capensis dorastaja chyba nawet do 15cm conajmniej. Rosną po prostu jak palmy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal22bb Napisano 25 Września 2008 Autor Share Napisano 25 Września 2008 a to zmienia postać rzeczy bo jeszcze żaden capensis mi nie wyrósł taki wysoki no nic pozostaje mi czekać i liczyć na to że ją odratuję, ale skoro puszcza nowe listki to chyba nie będzie źle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 capensis jest doś łatwy do odratowania wiec nie powinieneś mieć problemów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi