Mandred Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 (edytowane) Czy spotkał się ktoś z czymś takim żeby dzbanecznik wypuścił 2 stożek wzrostu z łodygi? Ja mam już jeden dość spory i chyba pod spodem jest jakiś zaczątek drugiego dodatkowego. Z głównym stożkiem nic nie kombinowałem. Edytowane 1 Października 2008 przez Mandred Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 jeśli pod spodem znaczy spod ziemi to to jest nowa roślinka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandred Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Ten stożek nie wyrasta spod ziemi tylko z łodygi kilka cm nad ziemią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 No prawie nowa, to odrost od korzeni starszej, Ventratom czesto się to zdarza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandred Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Tak to wygląda, sorki za rozmiar zdjęcia, ale chciałem żeby było widać ten mały zielonkawy punkt poniżej tego dodatkowego stożka wzrostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 A no to odrost od łodygi, zdarza się rzadziej ale tez się zdarza. Wysoki musi byc ten twój dzbanecznik jak ma taką łodyge na dole, może dlatego roslina zdecydowała się puścić odrost. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Mnie zdarzyła się identyczna sytuacja z n. rajah, tylko że roślina jest niewielka, 15 cm. Na razie bacznie go obserwuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandred Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Trochę ma, żeby nie był zawinięty to miał by ponad 50cm od poziomu ziemi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Roslina moze wypuscic nawet wiecej takich odrostow, u mnie bylo ich 3-4 szt a roslina wcale nie byla taka wysoka 10 cm golej lodygi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandred Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 (edytowane) Mi chodziło o wysokość całej rośliny. Tak poza tym to chyba dzbankom jest dobrze u mnie bo od przesyłki aż do dzisiaj uschło na nich 2 dzbanki i 3 zawiązki, a nowe ładnie rosną Edytowane 2 Października 2008 przez Mandred Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 (edytowane) Mnie zdarzyło się coś takiego u maxima x fusca, do dziś puścił 4 odrosty i zrobił się krzak Widzę, że zapowiada się kolejny odrost, bo na twoim zdjęciu trochę niżej od noych liści jest coś zielonego, a to może być kolejny. Edytowane 2 Października 2008 przez Nepenthes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi