Skocz do zawartości

Indentyfikacja Rosiczek

Faja

Rekomendowane odpowiedzi

Widze tam rosiczke: Drosere Capensis Alba, Drosere Binate i jakas kapturnice. Moglbys zrobic zdjecia samej kaptuernicy? Calej i poszczegolnego kaptura jednego? Identyfikacja bylaby latwiejsza.

Ale ta kapturnica wyglada mi na Catesbei albo Swanniane.. Bardziej na Catesbei.

Edytowane przez karoca26
Odnośnik do odpowiedzi

1, 3 Drosera capensis 'alba'

2, 5 Drosera aliciae

4, 6 Drosera binata

Te kapturnice po katach tez mamy identyfikować? Ta po prawej stronie catesbaei, po lewej jakas purpurea chyba.

Zimuja kapturnice i muchołówki.

Odnośnik do odpowiedzi

Widze tam rosiczke: Drosere Capensis Alba, Drosere Binate i jakas kapturnice. Moglbys zrobic zdjecia samej kaptuernicy? Calej i poszczegolnego kaptura jednego? Identyfikacja bylaby latwiejsza.

Mnie chodzi tylko o rosiczki nazwy i czy trzeba ich zimować .

Dziękuje i po zdrówka Wiesiek.

1, 3 Drosera capensis 'alba'

2, 5 Drosera aliciae

4, 6 Drosera binata

Te kapturnice po katach tez mamy identyfikować? Ta po prawej stronie catesbaei, po lewej jakas purpurea chyba.

Zimuja kapturnice i muchołówki.

Kapturnice to znam bo kupiłem je w Nepenti, a rosiczki w markecie i pisało Drosera i niewiem czy zimują czy nie a dotego mają kwiatki. Muchówki już żółkną ale jak coś podleci to jeszcze łapią.

Dzięki za pomoc po zdrówka Wiesiek.

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z szamanką :)

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie 'alba'... może niewybarwiona :) co do fotki 6 to wydaje mi sie czy faktycznie jeden liść na 3 "nóżki"?

E to masz dobre oczy faktycznie jedna połowa liścia rozdwoiła się.

Po zdrówka Wiesiek.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.