Faja Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Witam. Proszę o identyfikację rosiczek i informację które zimują kupiłem je w markecie. Link do zdjęć http://faja47.fotosik.pl/albumy/515717.html Dziękuje po zdrówka Wiesiek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 (edytowane) Widze tam rosiczke: Drosere Capensis Alba, Drosere Binate i jakas kapturnice. Moglbys zrobic zdjecia samej kaptuernicy? Calej i poszczegolnego kaptura jednego? Identyfikacja bylaby latwiejsza. Ale ta kapturnica wyglada mi na Catesbei albo Swanniane.. Bardziej na Catesbei. Edytowane 2 Października 2008 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 1, 3 Drosera capensis 'alba' 2, 5 Drosera aliciae 4, 6 Drosera binata Te kapturnice po katach tez mamy identyfikować? Ta po prawej stronie catesbaei, po lewej jakas purpurea chyba. Zimuja kapturnice i muchołówki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Widze tam rosiczke: Drosere Capensis Alba, Drosere Binate i jakas kapturnice. Moglbys zrobic zdjecia samej kaptuernicy? Calej i poszczegolnego kaptura jednego? Identyfikacja bylaby latwiejsza. Ale ta kapturnica wyglada mi na Catesbei albo Swanniane.. Bardziej na Catesbei. Mnie chodzi tylko o rosiczki nazwy i czy trzeba ich zimować . Dziękuje i po zdrówka Wiesiek. 1, 3 Drosera capensis 'alba' 2, 5 Drosera aliciae 4, 6 Drosera binata Te kapturnice po katach tez mamy identyfikować? Ta po prawej stronie catesbaei, po lewej jakas purpurea chyba. Zimuja kapturnice i muchołówki. Kapturnice to znam bo kupiłem je w Nepenti, a rosiczki w markecie i pisało Drosera i niewiem czy zimują czy nie a dotego mają kwiatki. Muchówki już żółkną ale jak coś podleci to jeszcze łapią. Dzięki za pomoc po zdrówka Wiesiek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinlux Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Widze tam rosiczke: Drosere Capensis Alba, Drosere Binate i jakas kapturnice. Moglbys zrobic zdjecia samej kaptuernicy? Calej i poszczegolnego kaptura jednego? Identyfikacja bylaby latwiejsza. Ale ta kapturnica wyglada mi na Catesbei albo Swanniane.. Bardziej na Catesbei. Zgadzam sie z szamanką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Niekoniecznie 'alba'... może niewybarwiona co do fotki 6 to wydaje mi sie czy faktycznie jeden liść na 3 "nóżki"? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Przeciez kwiatki też są białe, nie widziałam jeszcze zwykłej capensis z białymi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Sorry, zwracam honor Niewsypane jestem chyba... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Niekoniecznie 'alba'... może niewybarwiona co do fotki 6 to wydaje mi sie czy faktycznie jeden liść na 3 "nóżki"? E to masz dobre oczy faktycznie jedna połowa liścia rozdwoiła się. Po zdrówka Wiesiek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi