Skocz do zawartości

Dzbanecznik

jusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc w identyfikacji dzbanecznika. Zakupiony jakiś czas temu w Castoramie, był w opłakanym stanie. Wreszcie doszedł do siebie i zaczyna produkować dzbanki. Jednak ze względu na to, że dotychczas nie zajmowałem się ta grupą roślin, nie mam pojęcia co to za gatunek. Zapewne jakaś hybryda. Dzbanki są bardzo duże - dorastają do około 30 cm długości.

Z góry dzięki za pomoc :)

post-2779-1223148382.jpgW pełni wykształcony dzbanek

post-2779-1223148409.jpgZawiązek dzbanka

Odnośnik do odpowiedzi

N.x Gentle

karoca pewnie widziałeś tą mirande na allegro ;] ale to nie była miranda tylko gentle ;/ ten gość chciał ją sprzedać za dużo więcej niż jest warta i dlatego napisał że jest to miranda a nie napisał gentle

Edytowane przez Gladki111
Odnośnik do odpowiedzi

A jakie to ma znaczenie w wartości tych dzbanków, czy to gentle czy miranda ? Mirandy nawet często sprzedają się taniej od gentle. Chciałbym widzieć tego dzbanka z przodu i całość, ponieważ na razie obstawiam iż jest to miranda.

Edytowane przez Poll
Odnośnik do odpowiedzi

N.x Gentle

karoca pewnie widziałeś tą mirande na allegro ;] ale to nie była miranda tylko gentle ;/ ten gość chciał ją sprzedać za dużo więcej niż jest warta i dlatego napisał że jest to miranda a nie napisał gentle

Nie. Widzialem wlasnie Mirande w Leroy Merlin. Nie wiem w koncu czy to byla Miranda czy Gentle. Ale miala taki sam lub bardzo podobny dzbanek.

Odnośnik do odpowiedzi

Wbrew pozorom xD i nie tylko pozorom do sklepów (kwiaciarni, hipermarketów, itp) ściągają nie tylko ventraty i gentle, ale pojawia się powoli coraz więcej różnych krzyżówek. Ja obstawiam Mirande, i czekam na fotki !

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.