Skocz do zawartości

Od Kiedy Karmic?

antonio34

Rekomendowane odpowiedzi

a dajesz im cos dodatkowego???pytam czy przy takich malych rosiczkach mozna juz je karmic malymi muszkami czy lepiej poczekac.

Ja im nic nie daje najlepiej poczekać aż same coś złapią a jeśli bardzo byś chciał dokarmiać to możesz to zrobić wydaje mi się ok 2-3 miesiąca życia roślinek ale pamiętaj że dokarmianie jest zbędne i to co roślinka złapie sama to jej wystarczy :D

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam świerzo kiełkujące rosiczki i moje karmią się same, ale z tego co zauważyłem nie ptrzetrawia jeszcze całej muszki i to co zostanie to zaczyna pleśnień więc raczej nie polecam dokarmiania

Edytowane przez spin
Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz chcesz tak bardzo nakarmic ja to mozesz od pierwszego owadozernego liscia :D czyli od samego poczatku po to roslina wytwarza takie liscie by mogla jak najszybciej cos zlpac. Pierwsza zasada pomyslcie co sie dzieje w naturze z taka roslina ... Dobra rada, jak juz ktos wyzej napisal nie dawaj platkow dla rybek bo latwo plesnieja.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.