antonio34 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 jak w temacie.moje rosiczki capensis sa malutkie(maja juz po dwie plapki).kiedy je moge zaczac karmic jakimis owocowkami czy pokarmem dla rybek zeby szybciej zaczely rosnac?prosze o konkretne odpowiedzi.z gory danke shon! pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Ja osobiście nie stosuje tych metod ponieważ pokarm dla rybek lubi pleśnieć, moje rosiczki od tak ok. 4-5 liści zaczynają o wiele szybciej rosnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonio34 Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 a dajesz im cos dodatkowego???pytam czy przy takich malych rosiczkach mozna juz je karmic malymi muszkami czy lepiej poczekac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forlbowman Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 a dajesz im cos dodatkowego???pytam czy przy takich malych rosiczkach mozna juz je karmic malymi muszkami czy lepiej poczekac. poczekac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonio34 Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 to jak mam czekac to jak dlugo?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 a dajesz im cos dodatkowego???pytam czy przy takich malych rosiczkach mozna juz je karmic malymi muszkami czy lepiej poczekac. Ja im nic nie daje najlepiej poczekać aż same coś złapią a jeśli bardzo byś chciał dokarmiać to możesz to zrobić wydaje mi się ok 2-3 miesiąca życia roślinek ale pamiętaj że dokarmianie jest zbędne i to co roślinka złapie sama to jej wystarczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 ja moje capensisy karmilem jak im sie pierwszy owadożerny liść rozwinął i zauważyłem o wiele większy przyrost niż u tych nie karmionych. Nawet teraz są większe. Nie rozwijała się u mnie pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 (edytowane) Też mam świerzo kiełkujące rosiczki i moje karmią się same, ale z tego co zauważyłem nie ptrzetrawia jeszcze całej muszki i to co zostanie to zaczyna pleśnień więc raczej nie polecam dokarmiania Edytowane 7 Października 2008 przez spin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Jak juz chcesz tak bardzo nakarmic ja to mozesz od pierwszego owadozernego liscia czyli od samego poczatku po to roslina wytwarza takie liscie by mogla jak najszybciej cos zlpac. Pierwsza zasada pomyslcie co sie dzieje w naturze z taka roslina ... Dobra rada, jak juz ktos wyzej napisal nie dawaj platkow dla rybek bo latwo plesnieja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonio34 Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 dobra to teraz mi wyjasnijcie co i jak z tymi muszkami i wogole. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Wwszystko ci chetnie wyjaśnimy, tylko powiedz w czym problem? Bo ja w połozeniu muszki na lisciu zawiłosci żadnej nie widzę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonio34 Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 skad wziasc te muszki??teraz jest okres jesienno-zimowy a u mnie muszek w domu jakos nie ma. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Zostawic owoc do spleśnienia to się momentalnie same znajdą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Albo zrób zacier z drożdży. Zjawi się jeszcze więcej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonio34 Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 a ten przecier to jak go zrobic? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi