Gość elizabeth Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Witam! Moj problem z dzbanecznikiem polega na tym ze od pewnego czasu na daszku dzbanka (jedynego) twodza sie kropelki jakiegos plynu. Jest ich tak duzo ze na krawedzi dzbanka utwozyla sie jedna duza kropla. Nie wiem jaki jest tego powod i co z tym zrobic. Prosze o rade. Oto zdjecie: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Z tego się trzeba tylko cieszyć, to nektar wabiący owady, zapewne pojawia się też na liściach i łodydze, i jest objawem tego że roślina się u Ciebie świetnie czuje. Im tego wiecej tym lepiej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elizabeth Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 O to swietnie! Dziekuje za odpowiedz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Też mnie to zaciekawiło, ale nie powstrzymałem się i musiałem spróbować i mnie mile zaskoczyło, ale jak zauważyłem dzbanek musi już troszkę "pobyć", żeby zaczął wytwarzać nektar. U mnie zaczyna już powoli kapać kilka dni temu zauważyłem taką wiszącą kroplę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariadesou Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 witam a u mnie pojawiają się jakieś kropelki na listkach przy łodydze i myślałam że to choróbsko ale mam jeden problem... nie mam dzbanków więc dlaczego pojawia się płyn? dodam, że mam dzbanek taki co ma chyba z 4 mm i nic się z nim od dłuższego czasu nie dzieje... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Obstawiam że ma mało swiatła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 a rośnie w torfie kwaśnym? mój nie puszczał dzbanków, bo właśnie miał nieodpowiednią glebę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariadesou Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 ma torf o ph 3,5 - 4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 A przesadzałas niedawno? Może jeszcze nie wyszedł z szoku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 albo zmienił miejsce zanieszkania i się nie zaaklimatyzował? Ale chyba jednak mało światła.. na jakim oknie stoi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariadesou Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 kupiłam go 28 sierpnia, był przesadzony, stał za zasłonką przy południowym oknie bo na parapecie było za gorąco i liście robiły się wiotkie, teraz stoi na parapecie przy zachodnim oknie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 A nie zraszalas go i od razu na slonce? Takie liscie molgy sie zrobic ze np. zraszalas i od razu takiego zraszonego na slonce..? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Aklimatyzacja, on musi stac w jednym miejscu, do nowego miejsca przyzwyczaja sie dosyc długo, nawet jeśli przesuniesz go tylko za firankę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariadesou Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 nie zraszam dzbanecznika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi