karoca26 Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Witam. Od pewnego czasu zaczela mi czerniec mucholowka. Nic z nia nie robilem bo sadzilem ze zaczyna zimowac. Inne tez mi sie takie zrobily. Gdy bados wczoraj przyszedl do mnie powiedzial ze ona zdechla. Ja twierdze ze zimuje, a on ze padla, wiec nie wiem w koncu, ktore... Niech ktos sie wypowie (chodzi mi o tych "doswiadczonych" hodowcow) Zdjecia: Tutaj cos zaczela plesniec i tego sie obawiam ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Ja nie twierdze że ona zdechła tylko nie byłem pewien czy już się zimuje, jako że moje muchołówki trochę inaczej wchodzą w stan spoczynku powiedziałem Karocy żeby spytał na forum czy ona przypadkiem nie zdechła, bo dziwne mi się to wydawało że z normalnie, ładnie rozwijającej się rośliny w kila dni zrobiło się takie coś . U mnie muchołówki najpierw mają wielkie liście z bardzo małymi pułapkami, a potem dopiero zaczynają w części czernieć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_oizo Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Mam małe doświadczenie ale na moje oko miała za mokro a chciała iść spać i zgniła (obym sie mylił) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Wg mnie zdechła, ale dla pewności odgrzeb bulwę i zobacz czy bulwa jest zywa, wg mnie szanse minimalne, no ale są. Ale ta pleśń w bezposredniej bliskości stozka wzrostu rokuje fatalnie. Zimujaca muchołówka nawet jak straci liście to ma zywy stożek wzrostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Ja tez sadze ze ja straciles ale sprawdz bulwe tak jak mowila szamanka ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Ok. Dziekuje za pomoc. Ja tylko wroce to sprawdze jej bulwe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Czy to ja zle widze czy co temat z grudnia 2007 roku ?? Jeśli tak to nie wiem kto i po co odkopal temat ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 (edytowane) Dobrze widzisz. JA jestem na forum od Maja. Temat zostal zle datowany jak byly problemy z serwerem... Edytowane 14 Października 2008 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 No to już wszystko jasne. Dla mnie to padła. Rośliny dopiero wchodzą w okres spoczynku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Moze i padla, a moze i nie... Pozniej wykope bulwe i edytuje ten post, zeby powiedziec co z bulwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Witam. Forum nie dzialalo, wiec dalem na drugim forum odpowiedz. Bulwy tej mucholowki nie bylo ;/. Czyli oznacza to ze padla. Dziekuje za reszte odpowiedzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi