ReD-GreeN Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 a czyli chodzi o belke z tym nie ma problemu tata elektryk wszystko mi poskłada http://www.allegro.pl/item453823774_oprawa..._adma.html(wiem ze ta zakrótka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 no a co z tymi czynnikami czy lepiej dac swietlówke wewnątrz czy na zewnatrz? Gore zrob z cienkiego szkla 3mm i oswietlenie daj na zewnatrz. Za 60zl to swietlowki kupisz i tyle a nie cale oswietlenie. Pozatym zgadzam sie z opinimi powyzej ze 2*18 starczy, wwiadomo im wiecej swiatla tym lepiej Cefalotusów sie w terra nie hoduje Do dzbankow i helek polecał bym troche wieksze oswietlenie. Do środka + daj jakies odbłyśniki. Mylisz się cefalotusa mozna trzymac w palladium i bez problemow rosnie (u mnie) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 belka będzie na 2 swietlówki o jakiej mocy jeszcze nie wiem... ale raczej więcej niż 2 x 18 W no rozumiem ze całego osprzętu nie kupie bo same belki są drogie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 raczej więcej niż 2 x 18 W Tylko niewiem czy wieksze Ci wejda czy nie bedziesz musial dac np 4x18 czy 3x18 bo same belki są drogie... Nie zgodze sie jezeli robi sie terra to akurat beli to pryszcz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Statecznik jest absolutnie konieczny, świetlówka jest dostosowana do pradu 18-13W, a w kontakcie mamy 230W czy coś koło tego, jak widac róznica jest olbrzymia, jakiś user podłączył świetlówkę prosto do kontaktu i mu wybuchła Wiesz, ilość W jest uzależniona od tego co chcesz tam trzymać, dzbanecznikom 2x18W starczy raczej, natomiast dla helek 4x18W to wcale nie będzie za dużo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 hełki to "może" ale teraz to dzbaneczniki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi