Skolilaj Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 (edytowane) Usycha mi mój Ventrata... :\ Co jest przyczyną? Da się go jeszcze odratować? Warunki: południowe okno, keramzyt, spryskiwany 1-2x dziennie, podlewany destylką. Edit: Ma na łodydze słodkie i klejące kropelki. Co to oznacza? Edytowane 24 Października 2008 przez Skolilaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 on nie usycha tylko drewnieje mu lodyga. to normalne ;p krople to nektar, nektar jest oznaka ze dzbanecznikowi jest u ciebie dobrze i nic mu nie dolega Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 No generalnie to jest normalne, ale u mnie zielonej łodygi jest 50cm a nie 10 i to jest niepokojace, aczkolwiek nie mam za bardzo pomysłów. No i to ze najnizsza część łodygi jest zielona a wyschło w srodku. Nie przesuszasz albo przelewasz go czasem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Staram sie podlewać go regularnie, jednak czasem zapominam, może to być właśnie tym. A czy przy drewnieniu łodygi usychają też liście? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Oczywiscie ze tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Da się jakoś odróżnić drewniejącą łodygę od usychającej łodygi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Nie wiem, dla mnie to to samo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Dla mnie "usycha" tzn. z [powodu złych warunków, a "drewnieje" no bo tak już jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Tylko tego się tak nie da rozgraniczyć, bo np u mnie za suche podłoze bardzo przyspiesza drewnienie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi