Skolilaj Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Z moją Alicją stało się tak: najpierw rozeta okropnie zmarniała, i długo tylko więdła, a teraz znów zaczyna rosnąć. Czemu tak sie stało? To teraźniejsze zdjęcie: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Jak roślina ma złe warunki to zaczyna marnieć..,a jak poprawisz warunki i roślina ma się lepiej to zaczyna znów rosnąć. Może miała mało światła ,a potem więcej lub coś w tym stylu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 To że marnieją jej dolne liście nie oznacza chyba złych warunków moje aliciae też mają obeschnięte dolne liście a cały czas wypuszczają nowe zazwyczaj dolne liście tak jakby usychają w trakcie kwitnienia niech ktoś jeszcze się wypowie bo sam jestem ciekaw czym to jest spowodowane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Usychanie starych liści jest jak najbardziej normalne, ale z tego co Skolilaj pisze wynika dla mnie ze rosiczka najpierw zwiędła, a teraz powypuszczała nowe ładne liście, przychylam sie ty do diagnozy PK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 mojej aliciae usychają starsze liście ale cały czas wypuszcza nowe czyli mam się tym nie przejmować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Specjalnych gwałtownych zmian warunków nie miała, cały czas tak samo ją podlewałem i stała na południowym oknie.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi