michcup Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 więc mam takie pytanie posiadam terra w którym temperatura w nocy to 19-21C a w dzień 24-26C wilgotność 90% oświetlenie 2x18w czy w takich warunkach będzie rosła jakaś heliamphora? i co z niższą temperaturom podłoża? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 A czy do terra ma dostęp jeszcze jakieś światło słoneczne ?? Chociaż ja mam terra z 2 x 18 W i dochodzi tam mało światła słonecznego, a helki się na razie rozwijają. Podsumowując na pewno będą ci tam rosły helki ;]. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 (edytowane) A czy do terra ma dostęp jeszcze jakieś światło słoneczne ?? Chociaż ja mam terra z 2 x 18 W i dochodzi tam mało światła słonecznego, a helki się na razie rozwijają. Podsumowując na pewno będą ci tam rosły helki ;]. to że będą rosły to wiem zależy ile czasu bardziej w tym pytaniu chodzi o temperatury czy nie za wysokie a co do światła słonecznego to jest dostęp ale minimalny Edytowane 28 Października 2008 przez michcup Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Wszystko jest dobrze u mnie są takie same warunki i nie martw sie o niższą temp. podłoza tylko o to bys nie miał bardzo wilgotnego podłoża. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 wielkie dzięki wam za odpowiedzi.no to kupuję sobie swoją pierwszą heliamphore chyba to będzie heliamphora nutans, co wy myślicie o tym gatunku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 odpowiednia helka dla poczatkujacego,jeszcze moze heterodoxa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Ja mam dość sporą i jest ładna. A jak chesz helke to ja ma ostatnią hispide na sprzedaż. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 nie dzięki wydaje mi się że mogła by nie przeżyć przesyłki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Przeżywają bez problemu oczywiście jeśli ktoś je b. dobrze zabezpieczy. Sam wysyłam nawet teraz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Nie masz co się bać ja już mam duże doświadczenie w wysyłaniu i pakowaniu paczek więc spoko luzz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi