Mavionis Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli ja mam praktycznie w jednym miejscu około 10 pułapek, tak zbite w kupe jedna koło drugiej niektóre pułapki są po prostu w drugiej tak że się boję że jedna zamknie drugą. Jest ich tak gęsto z tej jednej strony, że do niektórych nie dociera nawet światło. To mogę nawet te zdrowe ale niektóre usunąć? By jakoś to przerzedzić? Czy może coś innego polecacie? Czy tak to zostawić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 To roĹlinie absolutnie nie przeszkadza. Ale jeĹźeli tobie tak, to moĹźesz postaraÄ siÄ te spod spodu, starsze, delikatnie wyrwaÄ, aby ich nie uszkodziÄ, i bÄdziesz miaĹ je na sadzonki. Najlepiej wyciÄ gnÄ Ä roĹlinÄ z ziemi i przerzedziÄ jej wtedy puĹapki delikatnie od bulwy odĹamujÄ c. Ale ja bym w ogĂłle jej nie ruszaĹ. TroszeczkÄ panikujesz. Ĺťaden liĹÄ sam dla siebie nie Ĺźyje, tylko jest fragmentem roĹliny. DopĂłki poĹowa roĹliny jest oĹwietlona, to druga poĹowa teĹź bÄdzie ĹźyĹa. Chyba tak tragicznie to u Ciebie nie jest. Poza tym jesteĹ pewien, Ĺźe tam jest jedna roĹlina? Bardzo bym siÄ skĹaniaĹ ku temu, Ĺźe masz ich tam wiÄcej, a wtedy wystarczy je zwyczajnie rozsadziÄ. Informacji jak rozsadziÄ, albo rozmnoĹźyÄ z puĹapek masz masÄ na forum, dlatego nie pytaj siÄ o to. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi