Skocz do zawartości

Jedna Pułapka Na Drugiej

Mavionis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli ja mam praktycznie w jednym miejscu około 10 pułapek, tak zbite w kupe jedna koło drugiej niektóre pułapki są po prostu w drugiej tak że się boję że jedna zamknie drugą. Jest ich tak gęsto z tej jednej strony, że do niektórych nie dociera nawet światło. To mogę nawet te zdrowe ale niektóre usunąć? By jakoś to przerzedzić? Czy może coś innego polecacie? Czy tak to zostawić.

Odnośnik do odpowiedzi

To roślinie absolutnie nie przeszkadza. Ale jeżeli tobie tak, to możesz postarać się te spod spodu, starsze, delikatnie wyrwać, aby ich nie uszkodzić, i będziesz miał je na sadzonki. Najlepiej wyciągnąć roślinę z ziemi i przerzedzić jej wtedy pułapki delikatnie od bulwy odłamując. Ale ja bym w ogóle jej nie ruszał. Troszeczkę panikujesz. Żaden liść sam dla siebie nie żyje, tylko jest fragmentem rośliny. Dopóki połowa rośliny jest oświetlona, to druga połowa też będzie żyła. Chyba tak tragicznie to u Ciebie nie jest. Poza tym jesteś pewien, że tam jest jedna roślina? Bardzo bym się skłaniał ku temu, że masz ich tam więcej, a wtedy wystarczy je zwyczajnie rozsadzić. Informacji jak rozsadzić, albo rozmnożyć z pułapek masz masę na forum, dlatego nie pytaj się o to.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.