karoca26 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Witam. Czytalem cos kiedys ze tlustosze mozna rozmnozyc z doroslych lisci, w przezroczystym pojemniku, w ktorym jest 100% wilgotnosci. Moze ktos probowal tak? Wyszlo, nic z tego nie bylo, czy jak? Prosilbym o odpowiedz, bo sie zabieram za rozmnazanie z lisci (tzn bede probowal ;p) i nie wiem czy ryzykowac na tlustoszu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Rozmnażanie z liścia to najlepsza metoda rozmnażania tłustoszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Ok, dzieki. To musze sprobowac. A po jakim czasie moge sie spodziewac mlodych ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 To zależy od warunków, i szcześcia, ale myśle że jest to mniej więcej od 1 tygodnia do 1 miesiąca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 ...nie wiem dlaczego mu piszesz odpowiedź skoro tłustoszy nie hodujesz ? ? raczej nie tydzień. po takim czasie liść co najwyżej może sczernieć. jeśli przetrzyma około 2 tygodnie i zacznie grubnąć brzy nasadzie powinno być ok. to jak szybko będą małe, czy będą i jakiej wielkości zależy od 1 rozmiaru 2 świeżości liścia oraz 3 warunki jakie dostaje liść Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLEK888 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 (edytowane) Jeszcze dodam ze wysoka wilgotność nie jest potzebna u wesserów i tin chociaz inne u mnie tez jej niepotzebuja. Edytowane 3 Listopada 2008 przez LOLEK888 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 A ja sprobuje normalnie (czyli warunki pokojowe) i w 100% wilgotnosci ;] Moze cos z tego wyjdzie. Dzieki za odpowiedzi.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 ...nie wiem dlaczego mu piszesz odpowiedź skoro tłustoszy nie hodujesz ? ? Bo np. czytam forum i czytałem wiele razy ten temat... http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Rozmnaz...scia-t2523.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 O.K. mądralo wsadź liścia do pojemnika po tygodniu sprawdź co masz i jak będą takie roślinki jak te na zdjęciach w faq to Ci się chyba pokłonię. Bez urazy. P.S. To ,że w faq pisze sprawdź co wyrosło ,nie oznacza ,że po tygodniu będą już roślinki... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi