Skocz do zawartości

Muszki

Piotrk1992

Rekomendowane odpowiedzi

Moja muchołówka ostatnio złapała w pułapki jakieś małe meszki (chyba meszki) po pewnym czasie otworzyły się i w 2 zostały jakby resztki tych meszek takie małe czarne "główki szpilki" i w związku z tym mam pytanie, czy zawsze takie pozostałości zostają, czy to wynik bliskiego zimowania ? i czy je wyjąć ?

Odnośnik do odpowiedzi

A zan ktoś może dobry sposób na wyjmowanie tych muszek bo jak ja próbowałem wyjąć jedną wykałaczką to niechcący prze zemnie zamkneła się pułapka :( aha i czytałem że pułapka zamyka się tylko 3-4 razy a potem usycha czy to znaczy że mojej pułapce zostało już tylko z 2 razy ? czy musi strawić muchę i wtedy wyczerpie się jeden raz ?

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy ile razy moze sie zmknac... Z martwa mucha nawet i 10 razy moze. Moja sie zamknela 13 razy i dopiero uschla. Mowie to zalezy. A owady penceta najlepiej wyjmowac szybkim ruchem zeby nie zamknac pulapki, a jak zamkniesz to po paru godzinch sie otworzy..

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.