Piotrk1992 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Moja muchołówka ostatnio złapała w pułapki jakieś małe meszki (chyba meszki) po pewnym czasie otworzyły się i w 2 zostały jakby resztki tych meszek takie małe czarne "główki szpilki" i w związku z tym mam pytanie, czy zawsze takie pozostałości zostają, czy to wynik bliskiego zimowania ? i czy je wyjąć ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Tak, takie resztki ciał strawionych owadów najczęściej zostają w pułapce, ja takich maśych muszek nie wyjmuję w przeciwieństwie do dużych owadów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 ja zostawiam zawsze, chyba że zaczyna pleśnieć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Gdy na pulapce zostanie cos wiekszego, zacznie ona plesniec, wiec wieksze owady radze wyjmowac to i pulapka bedzie dluzej "aktywna". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrk1992 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Ok dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrk1992 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 A zan ktoś może dobry sposób na wyjmowanie tych muszek bo jak ja próbowałem wyjąć jedną wykałaczką to niechcący prze zemnie zamkneła się pułapka aha i czytałem że pułapka zamyka się tylko 3-4 razy a potem usycha czy to znaczy że mojej pułapce zostało już tylko z 2 razy ? czy musi strawić muchę i wtedy wyczerpie się jeden raz ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 To zalezy ile razy moze sie zmknac... Z martwa mucha nawet i 10 razy moze. Moja sie zamknela 13 razy i dopiero uschla. Mowie to zalezy. A owady penceta najlepiej wyjmowac szybkim ruchem zeby nie zamknac pulapki, a jak zamkniesz to po paru godzinch sie otworzy.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Spokojnie, jedynym zagrożeniem może być to, że zacznie rozwijać się grzyb. Spróbuj to jakoś zdmuchnąć lekko, albo spryskiwaczem, tylko musiałbyś go ustawić na duże "rozpylanie" wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi